Fem vegetariske retter - én oppskrift

Fem retter for bare 270 kr!

Ingredienser  

  • 3 bokser (800 g) chilibønner (eller kidney for en mindre spicy base) 
  • 1 boks (400 g) hermetiske tomater 
  • 1 boks (140 g) tomatpure  
  • 6 dl vann   
  • 1 hvitløksfedd  
  • 1 rød paprika  
  • 2 stk (600 g) squash  
  • 3 stk (300 g) løk  
  • 1 stk grønnsakbuljongterning  
  • 2 pk tacokrydder  
  • 1 stk (200 g) eple  
  • 3 stk (ca 300 g) tomat  
  • 1 pose (200 g) nachos  
  • 1 pk (350 – 400 g) revet ost  
  • 1 boks rømme 
  • 1 pk (6 stk) tortillalefse  

Fremgangsmåte  

Sett en kjele på kokeplaten på middels temperatur og ha oppi olje. Kutt løk, squash, paprika i terninger og finkutt hvitløksfeddet. Ta til side noe av grønnsakene til pizzatopping. Ha tomatpure og løk i kjelen og stek det lett. Ha deretter i boksen med hermetisk tomat, 1 buljongterning, 6 dl vann og rør godt. La basen koke i fem minutter og tilsett tacokrydder. Til slutt, tilsett resten av grønnsakene, bønnene og la de koke i fem minutter. Smak så til med salt, sukker og pepper.  

Salat

Lag en enkel salat med eple, tomat, salt, pepper og olje 

Rømmedressing

Lag rømmedressing med hvitløk, salat og pepper.
Finkutt hvitløk, rør inn rømmen og smak til med salt, pepper og sitron. La den stå i kjøleskapet et par minutter så den setter seg.  

Slik lager du fem retter av samme base 

  • Chili sin carne med nachos og rømme: Nyt basen med litt nachos og rømme! 
  • Tortilla pizza: Ta en lefse, ha på litt av basen og strø over ost. Stekes på 210 grader i ca 7 minutter.   
  • Crunch wrap: Fyll en tortilla med litt av basen, legg nachos oppå og brett til en sekskant. Stekes i varm panne til den får en gylden farge på begge sidene.     
  • Nachos med eple og tomatsalat: Hell basen i en ildfast form, ha over nachos og ost og stek den på 190 grader i ca 10 min. 
  • Quesadilla med rømmedressing: Ha litt av basen over på en lefse, strø over ost og brett den i to. Stekes i stekeovn eller i panne. Server med rømmedressing.