Stengte og åpne Sit-tjenester:

Les mer | Closed and open Sit services: Read more

Enkle og sunne oppskrifter på middag

I våre kantiner finner du næringsrik hverdagsmat som er laget fra bunnen av med gode råvarer. Om du ønsker å lage sunn mat hjemme, behøver det heller ikke være vanskelig eller dyrt. Her finner du et knippe oppskrifter fra våre kantiner.

Thaisuppe

Ingredienser:

  • 5 dl vann/grønnsakskraft
  • 50 g løk
  • 5 g hvitløk
  • 5 g chili
  • 10 g fersk ingefær
  • 100 g gulrot
  • 100 g paprika i ulike farger
  • 1,5 ss red curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 10 g grønnsaksbuljong
  • nøytral olje
  • limejuice, soyasaus
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk hvitløk, chili og ingefær, og del løken i strimler. Ha alt i en kasserolle som rommer ca 2 l og surr blankt i oljen.

Kutt gulroten i tynne skiver og ha i kasserollen sammen med red curry.

Tilsett kraft/vann og kokosmelk. La koke til grønnsakene er møre, tilsett så paprika.

Smak til med salt, pepper, soyasaus og limejuice, og eventuelt grønnsaksbuljong.

Serveringstips:

Som tilbehør til denne suppen kan man for eksempel ha rester av grillet kylling, rundstykker eller foccacia.

Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med maizena rørt ut i kaldt vann.

Foto: Sit

Hybelvennlige oppskrifter

Oppskrifter

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk med ertepuré

Nok til 2 personer

Du trenger:

  • Sei - eller torskefilet, 150 - 200 g per persjon*
  • 200 g frosne erter
  • 1 gulrot
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 3 - 4 ss meierismør

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 185 grader.
  2. Kok ertene 5 minutter i vann med en klype salt. Hell av det meste av vannet, tilsett smør og kjør til en glatt puré med en stavmikser.
  3. Del brokkoli og blomkål i buketter. Skrell og skjær gulroten i skiver. Legg smør i bunnen av en ildfast form og legg grønnsakene på toppen.
  4. Legg fisken på toppen av grønnsakene og dryss over salt og pepper.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. (Eksakt tilberedningstid avhenger av ovnen din så prøv deg litt fram!)
  6. Fordel ertepuré, grønnsaker og fisk på to tallerkner. Hell over det smeltede smøret fra formen.

Voilà!

*Se etter porsjonspakkede fileter i frysedisken. Du kan tine fiskefiletene ved å legge dem i en bolle kaldt vann en halvtimes tid, eller i kjøleskapet over natten.

Hjemmelaget knekkebrød

Lyst på en god start på dagen eller en enkel og god lunsj?
Prøv disse knasende sprø og kjempesunne knekkebrødene!
 
 

Ingredienser

100g havregryn (store)
3 ss chiafrø
50g ristet sesamfrø
3 ss linfrø
50g solsikkekjerner
1 ts flaksalt
2 dl varmt vann
1 ss olivenolje
1 ss honning
Flaksalt
 

Sånn gjør du

Forvarm ovnen til 180° C. gjerne varmluft.
Ha havregryn, chiafrø, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og salt i en bolle og bland godt sammen.
Mål opp vannet og rør inn olivenolje og honning.
Hell det våte over det tørre og bland sammen. La det svelle i cirka 10 minutter.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Hell blandingen på toppen og legg bakepapir på toppen av det igjen.
Bruk en kjevle til å fordele deigen på brettet i et tynt jevnt lag . Fjern bakepapiret fra toppen.
Strø over litt grovt salt.
Stek i 20 minutter. Ta stekebrettet ut av ovnen og snu knekkebrødet. Fjern bakepapiret fra denne siden også.
Bruk en kniv eller pizzarulle til å lage ønsket mønster på knekkebrødet.
Sett det tilbake i ovnen og stek i 20 minutter til eller til knekkebrødet er sprøtt og har fått gyllen farge.
 
La knekkebrødet avkjøle og knekk den i biter. Oppbevar i tett boks.
 
Nyt!