Enkle og sunne oppskrifter på middag

I våre kantiner finner du næringsrik hverdagsmat som er laget fra bunnen av med gode råvarer. Om du ønsker å lage sunn mat hjemme, behøver det heller ikke være vanskelig eller dyrt. Her finner du et knippe oppskrifter fra våre kantiner.

Ovnsbakt torsk med ertepuré

Nok til 2 personer

Du trenger:

  • Sei - eller torskefilet, 150 - 200 g per persjon*
  • 200 g frosne erter
  • 1 gulrot
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 3 - 4 ss meierismør

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 185 grader.
  2. Kok ertene 5 minutter i vann med en klype salt. Hell av det meste av vannet, tilsett smør og kjør til en glatt puré med en stavmikser.
  3. Del brokkoli og blomkål i buketter. Skrell og skjær gulroten i skiver. Legg smør i bunnen av en ildfast form og legg grønnsakene på toppen.
  4. Legg fisken på toppen av grønnsakene og dryss over salt og pepper.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. (Eksakt tilberedningstid avhenger av ovnen din så prøv deg litt fram!)
  6. Fordel ertepuré, grønnsaker og fisk på to tallerkner. Hell over det smeltede smøret fra formen.

Voilà!

*Se etter porsjonspakkede fileter i frysedisken. Du kan tine fiskefiletene ved å legge dem i en bolle kaldt vann en halvtimes tid, eller i kjøleskapet over natten.