Enkle og sunne oppskrifter på middag

I våre kantiner finner du næringsrik hverdagsmat som er laget fra bunnen av med gode råvarer. Om du ønsker å lage sunn mat hjemme, behøver det heller ikke være vanskelig eller dyrt. Her finner du et knippe oppskrifter fra våre kantiner.

Ovnsbakt torsk med ertepuré

Nok til 2 personer

Du trenger:

  • Sei - eller torskefilet, 150 - 200 g per persjon*
  • 200 g frosne erter
  • 1 gulrot
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 3 - 4 ss meierismør

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 185 grader.
  2. Kok ertene 5 minutter i vann med en klype salt. Hell av det meste av vannet, tilsett smør og kjør til en glatt puré med en stavmikser.
  3. Del brokkoli og blomkål i buketter. Skrell og skjær gulroten i skiver. Legg smør i bunnen av en ildfast form og legg grønnsakene på toppen.
  4. Legg fisken på toppen av grønnsakene og dryss over salt og pepper.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. (Eksakt tilberedningstid avhenger av ovnen din så prøv deg litt fram!)
  6. Fordel ertepuré, grønnsaker og fisk på to tallerkner. Hell over det smeltede smøret fra formen.

Voilà!

*Se etter porsjonspakkede fileter i frysedisken. Du kan tine fiskefiletene ved å legge dem i en bolle kaldt vann en halvtimes tid, eller i kjøleskapet over natten.

Hybelvennlige oppskrifter

Oppskrifter

Hjemmelaget knekkebrød

Lyst på en god start på dagen eller en enkel og god lunsj?
Prøv disse knasende sprø og kjempesunne knekkebrødene!
 
 

Ingredienser

100g havregryn (store)
3 ss chiafrø
50g ristet sesamfrø
3 ss linfrø
50g solsikkekjerner
1 ts flaksalt
2 dl varmt vann
1 ss olivenolje
1 ss honning
Flaksalt
 

Sånn gjør du

Forvarm ovnen til 180° C. gjerne varmluft.
Ha havregryn, chiafrø, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og salt i en bolle og bland godt sammen.
Mål opp vannet og rør inn olivenolje og honning.
Hell det våte over det tørre og bland sammen. La det svelle i cirka 10 minutter.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Hell blandingen på toppen og legg bakepapir på toppen av det igjen.
Bruk en kjevle til å fordele deigen på brettet i et tynt jevnt lag . Fjern bakepapiret fra toppen.
Strø over litt grovt salt.
Stek i 20 minutter. Ta stekebrettet ut av ovnen og snu knekkebrødet. Fjern bakepapiret fra denne siden også.
Bruk en kniv eller pizzarulle til å lage ønsket mønster på knekkebrødet.
Sett det tilbake i ovnen og stek i 20 minutter til eller til knekkebrødet er sprøtt og har fått gyllen farge.
 
La knekkebrødet avkjøle og knekk den i biter. Oppbevar i tett boks.
 
Nyt!