Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Mat og drikke >
  3. 17. mai-meny

17. mai-meny

17. mai-brunch med vennegjengen? Her er forslag til noen enkle retter dere kan lage sammen.

  • Spekeskinke og spicy vannmelon- og tomatsalat med fetaost
  • Stilkens gule hummus med glaserte gulrøtter og crunchy kikerter
  • Pastasalat med mozzarella
  • Potetvaffel med reker og aioli
  • Nystekt foccacia

Spicy vannmelon- og tomatsalat med fetaost
1/3 vannmelon (deles i passe store biter)
2 beger cherrytomat (deles i 2)
½ glass fetaost

Marinade
1 del Srirachasaus
2 deler rødvinsedikk
Kuttet persille

Stilkens gule hummus
2 bokser kikerter (hold igjen en halv boks til baking i ovnen, brukes til pynt)
40 gr sesamfrø
10 gr hvitløk
Ca 1,5 dl rapsolje
1 ss sitronsaft
Litt salt
Ca 7 gr spisskummin
Ca 7 gr gurkemeie
Litt chili

Bland alt og kjør med stavmikser

Honningglaserte gulrøtter
Oppskrift fra Rågo

Crunchy kikerter
Bland kikerter med ønsket krydder, for eksempel salt, spisskummin og paprika.
Hell ertene ut på et bakepapirkledd stekebrett.

Sett brettet midt i ovnen på 175 °C og stek i ca. 25 minutter, eller til kikertene er sprø og gyllenbrune. Bruk en stekespade og snu dem litt innimellom.

Legg litt hummus og glaserte gulrøtter på et serveringsfat og strø crunchy kikerter oppå, sammen med lit olje og evt noe krydder.

Pastasalat med mozzarella
200 gr tørr pasta (kokes)
100 gr ønsket salat
125 gr mozzarella skåret i biter

Bruk gjerne det du har i kjøleskapet fra før: agurk, paprika, tomat og mais.
Hell over litt av oljen fra fetaosten.

Potetvaffel
Oppskrift fra NRK

Foccacia
Oppskrift fra TINE Kjøkken

Riktig god feiring!