Gjenbruk

English

Hva er det som skjer?

Nå kan du endelig gi bort møbler, glass, kopper og sølvtøy som du ikke får med deg når du flytter. Sit har i år inngått et samarbeid med de fine studentene i gjenbruksprosjektet NTNU Restore for å prøve å redusere mengden møbler og nyttige husholdningsting som blir kastet på våre studentbyer hvert år.

NTNU Restore tar gjerne imot det du vil gi bort, så lenge du tror det kan ha verdi for andre.

Tar NTNU Restore i mot hva-som-helst?

Nesten. De tar ikke imot senger, madrasser, hjørnesofaer, garderobeskap, eller spisestuemøbler. Og ikke klær og sånt. Bare møbler og andre ting til huset.

Jeg har en alldeles utmerket sykkel som jeg ikke får tatt med meg, hva gjør jeg med den?

Fortvil ikke! ReStore prøver ut ReSykkel-tjenesten denne julen. Følg ReStore på Facebook (se nedenfor) for mer informasjon om når du kan levere inn sykkelen din. Du må fylle ut et avtaleskjema, så vil ReStore prøve å få solgt sykkelen på dine vegne til våren.

Hvordan får jeg kontakt med NTNU Restore?

Du sender en e-post til info@ntnurestore.no eller sender dem en melding på facebook.com/ntnurestore.
For raskest mulig håndtering av henvendelsen din tar du med det følgende i e-posten du sender: Mobilnummer du kan nås på, adressen du bor på (inkludert etasje), en kort beskrivelse av det du ønsker å gi bort (størrelse, vekt, antall, o.l.), og aller helst et bilde også.

Hvor ofte hentes det på studentbyen min?

I utgangspunktet har vi avtalt at NTNU Restore henter møbler osv. fra våre studentbyer på mandager og onsdager. Det er også mulig å avtale henting på andre dager, men det er forutsatt at de har tid og anledning.

Så, hva skjer med tingene mine etter at jeg har gitt dem til  NTNU Restore?

11. januar har NTNU Restore pop-up-butikk i gamle Moholt barnehage på Moholt studentby, og der deler de ut møbler, kjøkkenutstyr, o.l. til gamle og nye studenter. Les mer på ReStores Facebookside

Men... NTNU Restore ville ikke ha tingene mine!

Skulle det falle seg slik at tingene du ønsker å bli kvitt er i såpass dårlig forfatning at NTNU Restore ikke ønsker å ta imot dem, fortvil ikke!  Logg deg inn på hybel.sit.no, velg kontakt vaktmester fra menyen, og avtal tid og sted for henting, så sørger vi for å få det kastet for deg.

Er tingene fine, men det er andre grunner til at NTNU Restore kan ta imot dem, anbefaler vi alle sammen å benytte seg av byens og internettets rike og varierte tilbud for avhending av brukte gjenstander.