Gjenbruk

Gjenbruk

Hva er dette for noe da?

Nå kan du gi bort møbler, glass, kopper og bestikk som du ikke ønsker å ta med deg når du flytter. Sit samarbeider med de fantastiske studentene i ReStore for å prøve å redusere mengden møbler og andre nyttige husholdningsartikler som blir kastet i studentbyene våre hvert år.

ReStore tar gjerne imot det du vil gi bort, så lenge du tror det kan ha verdi for andre.

Hva er ReStore?

ReStore er en frivillig studentorganisasjon som hovedsakelig jobber med å redusere avfall fra kasserte husholdningsartikler og møbler. De har mange flotte bærekraftsprosjekter, som ReStore, ReSykkel, ReBuild, ReHome, RePlant, ReSearch og ReFood.

For mer informasjon om ReStore og deres interessante prosjekter, se ReStores nettside

Dette høres kjempebra ut! Hvordan kommer jeg i kontakt med ReStore? Kan jeg også bli med som frivillig?

Du kan komme i kontakt med ReStore på Facebook og Instagram.

Og ja! Du kan også bli med som frivillig, les mer om det her.

Du kan også stille spørsmål via e-post [email protected]

Tar ReStore imot hva-som-helst?

Nesten alt! Fra møbler til kjøkkenutstyr og andre ting til huset. De tar imot sengerammer, men ikke madrasser og senger. Vær så snill kun å donere fungerende, rene gjenstander i god stand, så vil ReStore sørge for at tingene dine får et nytt hyggelig hjem.

Når og hvor kan jeg donere ting?

Du kan plassere det du vil donere på verandaen på ReStore Red når som helst. Men, det anbefales på det sterkeste å levere saker og ting når de holder åpent for mottak av donasjoner, på torsdager kl. 16.00 - 18.00 og lørdager kl. 10.30 - 12.30, slik at de frivillige som jobber der raskt kan få tatt hånd om gjenstandene.

Så hva skjer med tingene mine etter at jeg har gitt dem til ReStore?

ReStore oppbevarer husholdningsartikler og gir dem bort til nye studenter i begynnelsen av hvert semester. Datoene for disse arrangementene annonseres på ReStore’s Instagram og Facebook.

Men... ReStore ville ikke ha tingene mine!

Hvis tingene du ønsker å bli kvitt er i såpass dårlig forfatning at ReStore ikke ønsker å ta imot dem,  fortvil ikke! Logg deg inn på bolig.sit.no - velge "kontakt oss" - "kontakt vaktmester" og avtale tid og sted for henting, så sørger vi for å få det kastet for deg.

Er tingene fine, men det er andre grunner til at ReStore ikke kan ta imot dem, anbefaler vi alle sammen å benytte seg av byens og internettets rike og varierte tilbud for avhending av brukte gjenstander.

Jeg har en alldeles utmerket sykkel som jeg ikke får tatt med meg, hva gjør jeg med den?

Fortvil ikke! ReStore har prosjektet ReSykkel. Du fyller ut et skjema, og ReSykkel vil prøve å selge sykkelen din for deg (de tar et lite gebyr fra salget, og overfører deretter pengene til deg). Ønsker du mer informasjon, ta kontakt på [email protected].

Kan jeg også reparere sykkelen eller møblene mine?

Selvfølgelig! ReSykkel og ReBuild arrangerer workshops hvor du kan reparere sykkelen eller møblene dine.

Noen av tingene mine er veldig tunge! Kan de komme og hente dem?

Helt sikkert! De tilbyr gratis hentetjeneste. Sjekk ut tilgjengelige datoer her