Gjenbruk

English

Oppdatering: ReStore har gått gjennom rutinene sine i lys av COVID-19-situasjonen. Restore vil fortsatt ta imot donasjoner i vår, men kommer ikke til å være åpent for publikum.

 

Hva er dette for noe da?

Nå kan du gi bort møbler, glass, kopper og sølvtøy som du ikke får med deg når du flytter. Sit har i år inngått et samarbeid med de fine studentene i gjenbruksprosjektet ReStore for å prøve å redusere mengden møbler og nyttige husholdningsting som blir kastet på våre studentbyer hvert år.

ReStore tar gjerne imot det du vil gi bort, så lenge du tror det kan ha verdi for andre.

Hvordan fungerer kontaktfri donering?

Så lenge COVID-19-situasjonen varer, vil alle doneringer være kontaktfri. Du kan sette igjen gjenstandene dine under overbygget på sørsiden av den gamle barnehagen på Moholt studentby (Prestekragevegen 14), og deretter sende et bilde til ReStore med dato go tidspunkt for når du satte tingene der. Frivillige fra ReStore vil ta inn gjenstandene etter 72 timer (som er tiden COVID-19 antas å kunne overleve på overflater).

Hvis du har møbler som er for store til at de kan bæres til ReStore, ta kontakt med dem for å booke henting med varebil. For de frivillige i ReStores sikkerhet vil hentingen være kontaktfri: Du må merke møblene og sørge for å ha satt de på fortauet utenfor til avtalt tid.

Hvordan får jeg kontakt med ReStore?

De sender en e-post til [email protected] eller sender dem en melding på facebook.com/ReStore.TRD.
For raskest mulig håndtering av henvendelsen din tar du med det følgende i e-posten du sender: Mobilnummer du kan nås på, adressen du bor på (inkludert etasje), en kort beskrivelse av det du ønsker å gi bort (størrelse, vekt, antall, o.l.), og aller helst et bilde også.

Tar ReStore i mot hva-som-helst?

Nesten. De tar ikke imot senger, madrasser, sengetøy, klær, eller tekstiler. Bare møbler, kjøkkenutstyr, og andre ting til huset. Vær så snill kun å donere fungerende, rene gjenstander i god stand, så skal ReStore sørge for at tingene dine får et nytt hjem.

Jeg har en alldeles utmerket sykkel som jeg ikke får tatt med meg, hva gjør jeg med den?

Fortvil ikke! ReStore prøver for tiden ut en ReSykkel-tjeneste. ReSykkel tar vare på sykkelen din frem til høsten. Du fyller ut et avtaleskjema og de prøver å få solgt sykkelen på dine vegne (og tar et lite gebyr og overfører resten av pengene til deg). Ønsker du mer informasjon, ta kontakt på [email protected].

Så, hva skjer med tingene mine etter at jeg har gitt dem til ReStore?

ReStore lagrer tingene til over sommeren, og gir dem bort til nye studenter som kommer i august. Dato for når dette finner sted blir annonsert på ReStores Facebook-side og på våre nettsider.

Men... NTNU Restore ville ikke ha tingene mine!

Skulle det falle seg slik at tingene du ønsker å bli kvitt er i såpass dårlig forfatning at ReStore ikke ønsker å ta imot dem, fortvil ikke! Logg deg inn på bolig.sit.no, velg kontakt vaktmester fra menyen, og avtal tid og sted for henting, så sørger vi for å få det kastet for deg.

Er tingene fine, men det er andre grunner til at ReStore ikke kan ta imot dem, anbefaler vi alle sammen å benytte seg av byens og internettets rike og varierte tilbud for avhending av brukte gjenstander.