Oppskrifter

Prøv overnight oats – eller kaldgrøt!

Denne frokosten vil holde deg konsentrert mens du studerer!

Kaldgrøt kan lages i mange varianter, og det beste med den, er at du kan toppe den med det du liker best!

Eksempel 1 (1 porsjon): Kjøleskapsgrøt med chiafrø

  • 1 dl havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 dl melk
  • 1 dl yoghurt

 Eksempel 2 (1 porsjon): Kjøleskapsgrøt med kesam

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl melk
  • 1/2 dl vaniljekesam

Mix alt sammen og ha alt i et glass eller en boks med lokk. Smak f.eks til med kanel, vaniljesukker eller honning.  Sett glasset i kjøleskapet over natta.

Når du våkner, er frokosten ferdig! Bare tilsett din favorittopping; Bær, nøtter, granola, kanel, fruktpure, frø, gryn, knust knekkebrød, syltetøy, honning, peanøttsmør, osv.

Nyt!

 
Want a quick and healthy start to your day? Try overnight oats!

They will keep you concentrated while studying!

Overnight oats can be made in many different varieties, and the best part is that you can customize them with any of the toppings that you want!

Example 1 (1 serving): Overnight oats with chia seeds

  • 1 cup of oatmeal
  • 2 tablespoons chia seeds
  • 1 cup of milk
  • 1 cup of yogurt

Example 2 (1 serving): Overnight oats with vanilla quark

  • 1 cup oatmeal
  • 1 cup of milk
  • 1/2 cup of vanilla quark

Mix everything together in a glass or box with a lid, add some cinnamon, vanilla sugar or honey. Let the oats soak and rest in the fridge through the night.

When you wake up your ready-to-eat breakfast is waiting for you! Just add your favourite toppings; Berries, nuts, granola, cinnamon, fruit puree, seeds, grits, crushed crispbread, jam, honey, peanut butter, etc.

Enjoy!

Foto: Sit

Thaisuppe

Thaisuppe

Ingredienser:

  • 5 dl vann/grønnsakskraft
  • 50 g løk
  • 5 g hvitløk
  • 5 g chili
  • 10 g fersk ingefær
  • 100 g gulrot
  • 100 g paprika i ulike farger
  • 1,5 ss red curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 10 g grønnsaksbuljong
  • nøytral olje
  • limejuice, soyasaus
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk hvitløk, chili og ingefær, og del løken i strimler. Ha alt i en kasserolle som rommer ca 2 l og surr blankt i oljen.

Kutt gulroten i tynne skiver og ha i kasserollen sammen med red curry.

Tilsett kraft/vann og kokosmelk. La koke til grønnsakene er møre, tilsett så paprika.

Smak til med salt, pepper, soyasaus og limejuice, og eventuelt grønnsaksbuljong.

Serveringstips:

Som tilbehør til denne suppen kan man for eksempel ha rester av grillet kylling, rundstykker eller foccacia.

Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med maizena rørt ut i kaldt vann.

Foto: Sit

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk med ertepuré

Nok til 2 personer

Du trenger:

  • Sei - eller torskefilet, 150 - 200 g per persjon*
  • 200 g frosne erter
  • 1 gulrot
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 3 - 4 ss meierismør

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 185 grader.
  2. Kok ertene 5 minutter i vann med en klype salt. Hell av det meste av vannet, tilsett smør og kjør til en glatt puré med en stavmikser.
  3. Del brokkoli og blomkål i buketter. Skrell og skjær gulroten i skiver. Legg smør i bunnen av en ildfast form og legg grønnsakene på toppen.
  4. Legg fisken på toppen av grønnsakene og dryss over salt og pepper.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. (Eksakt tilberedningstid avhenger av ovnen din så prøv deg litt fram!)
  6. Fordel ertepuré, grønnsaker og fisk på to tallerkner. Hell over det smeltede smøret fra formen.

Voilà!

*Se etter porsjonspakkede fileter i frysedisken. Du kan tine fiskefiletene ved å legge dem i en bolle kaldt vann en halvtimes tid, eller i kjøleskapet over natten.

Hjemmelaget knekkebrød

Lyst på en god start på dagen eller en enkel og god lunsj?
Prøv disse knasende sprø og kjempesunne knekkebrødene!
 
 

Ingredienser

100g havregryn (store)
3 ss chiafrø
50g ristet sesamfrø
3 ss linfrø
50g solsikkekjerner
1 ts flaksalt
2 dl varmt vann
1 ss olivenolje
1 ss honning
Flaksalt
 

Sånn gjør du

Forvarm ovnen til 180° C. gjerne varmluft.
Ha havregryn, chiafrø, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og salt i en bolle og bland godt sammen.
Mål opp vannet og rør inn olivenolje og honning.
Hell det våte over det tørre og bland sammen. La det svelle i cirka 10 minutter.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Hell blandingen på toppen og legg bakepapir på toppen av det igjen.
Bruk en kjevle til å fordele deigen på brettet i et tynt jevnt lag . Fjern bakepapiret fra toppen.
Strø over litt grovt salt.
Stek i 20 minutter. Ta stekebrettet ut av ovnen og snu knekkebrødet. Fjern bakepapiret fra denne siden også.
Bruk en kniv eller pizzarulle til å lage ønsket mønster på knekkebrødet.
Sett det tilbake i ovnen og stek i 20 minutter til eller til knekkebrødet er sprøtt og har fått gyllen farge.
 
La knekkebrødet avkjøle og knekk den i biter. Oppbevar i tett boks.
 
Nyt!