Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Barn>
  3. Samarbeid med hjemmet

Samarbeid mellom barnehagen og hjemmet

Barnehagen og hjemmet har et felles ansvar for barnas trivsel og utvikling. Pedagogene i barnehagen tilrettelegger for et åpent og tillitsfullt samarbeid med hjemmet.

Foto av barnehageansatte som hjelper barna i garderoben med påkledning. Barn i ulike fargerike klær er i aktivitet, mens jakker og tegninger henger på veggene.
Raushet, gjensidig respekt og anerkjennelse er verdier som står sentralt i møtet med foreldrene.

Foreldrene har mulighet til å være delaktige gjennom daglig dialog og refleksjon rundt opplevelser, pedagogisk fokus og dokumentasjon. Deres stemme vil også bli hørt gjennom deltakelse på foreldremøter og aktiviteter i hverdagen.

Studentbarnehagene våre har et foreldrenett der foreldre/foresatte får personlig brukernavn og passord. Gjennom foreldrenettet kan de gi tilbakemeldinger, sende beskjeder til avdelingen eller melde fra om fravær. Her kan også pedagogene kommunisere med foreldrene og dele dokumentasjon fra barnets hverdag og det pedagogiske arbeidet.

Alle foreldre/foresatte utgjør barnehagens foreldreråd, og blant dem velges representanter til samarbeidsutvalget (SAU).

Foto av en barnehageansatt sitter på huk og snakker med et barn i garderoben. Barnet har på seg en blå jakke og en lue med mønster, mens flere jakker henger på knagger i bakgrunnen.
En trygg og god start på dagen! I Dragvoll studentbarnehage møter barna engasjerte voksne som ser og lytter til dem. Foto: Borgar Sagbakken

Oppstart i barnehagen og andre overganger

Overganger er en naturlig del av livet. Livet er i stadig endring, og samfunnet vi lever i utvikler seg kontinuerlig. En viktig del av livet er å lære seg å mestre overganger. Å mestre overganger handler om å få gode erfaringer som hjelper oss å forstå og håndtere endringer på en trygg måte.

I våre studentbarnehager har vi jobbet mye med å lage gode rammer for overgangssituasjoner som oppstart, bytte av avdeling og skolestart. Våre ansatte har lang erfaring med overganger, og vi har utviklet faste elementer og rutiner som vi ser fungerer godt. Vi vet at alle barn er forskjellige og har ulike behov, og er derfor opptatt av å lytte og tilpasse oss for å finne det beste utgangspunktet for hver enkelt. Samtidig som vi må forholde oss til noen etablerte, samfunnsmessige rammevilkår.