Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Barn>
  3. MiniUKA er vår gave til barnefamiliene i Trondheim

MiniUKA er vår gave til barnefamiliene i Trondheim

MiniUKA er en gratis barnefestival på Moholt i Trondheim, arrangert av Sit og UKA
MiniUKA er en stor, innholdsrik og helt gratis barnefestival her på Moholt i Trondheim. Hold av datoen! Foto: Eskil/Sit

I september, hvert annet år, fylles Moholt med liv & røre tre dager til ende. Få med deg barnefestivalen MiniUKA!

Konserter, kjente gjester, teater, dans, kunst, sirkus, samt en lang rekke fantastiske aktiviteter vil fylle festivalområdet ved Moholt studentby. Vi lover at barna kommer til å elske det! Best av alt; det er gratis å delta!

Den 12. 13. og 14. september 2023 inviterer vi deg til MiniUKA. En vanvittig innholdsrik og tradisjonell kulturfestival som i år går av stabelen for 8. gang. Festivalen er så populær at vi har hatt opptil 3000 besøkende innom. Festen arrangeres primært for barn i barnehagealder og studentforeldre, men er åpen for alle.

Her finner du alt du trenger å vite om MiniUKA

Vil du delta? Senere i artikkelen finner du påmeldingsskjema

Mikkel Gaup og kjente artister

Én ting er helt sikkert – det blir ikke mangel på underholdning og musikk. Hovedattraksjonen er fortsatt hemmelig (følg med!), men vi kan røpe at de blant annet har vunnet spellemannsprisen flere ganger!
Skuespilleren Mikkel Gaup, kjent fra blant annet oscarnominerte spillefilmer og en rekke barneprogram for å nevne noe, skal både ha joikeverksted og kurs i lassokasting. Han har vært fast gjest i flere år, stiller også med en teaterforestilling, og har en fin beskrivelse til deg som vurderer å komme:

– Dette er en veldig fin og viktig festival på mange måter, og den er perfekt for barnefamilier og studenter med barn. Her er barna i fokus, og en slik festival er liv laga, synes jeg. Jeg liker å jobbe med barn og har gjort det i all min tid. Denne festivalen har veldig mye godt i seg. Å i tillegg kunne få lov til å formidle samisk kultur, noe eksotisk og eksklusivt som man i dag lærer altfor lite om, synes jeg er kjempeartig!

Mikkel Gaup

Mikkel Gaup under MiniUKA
Mikkel Gaup under MiniUKA - Foto: Sit/Eskil Roll

Barneteater og trommekurs

Husorkesteret med barnehageansatte, «Sit happens», skal spille, og vi er så heldige at også foreldrene deltar med både band og internasjonal dansegruppe. Studentene bidrar med blant annet Strindens Promenadeorchester, Candiss, Pirum, Snaustrinda Spelemannslag og barneteateret til UKA. I tillegg skal profesjonelle kulturaktører fra hele Trøndelag underholde og skape liv på festivalen. På slutten av hver dag arrangeres det en familiekonsert.

Lek og aktiviteter for barn er selvfølgelig også en viktig del av festivalen. De siste årene har vi hatt blant annet sirkus/grovmotorisk lekeplass, byggestasjon med ReMida–senter for kreativ gjenbruk, fortellerstund med biblioteket, trommekurs og flamencodans. Det vil også bli lagt til rette for aktiviteter tilpasset de aller yngste barna.

Lek og moro under MiniUKA
Her blir det masse fine aktiviteter for barn! Det er også et stort fokus på kunst, kultur og bærekraft, og barna deltar blant annet med å lage dekor og pynt av gjenbruksmaterialer. Foto: Sit/Eskil Roll

– Vi vil gi kvalitet til barna. De er fremtidens skapere og brukere av kultur i byen vår. Kunst og kultur bringer mennesker sammen og skaper glede og tilhørighet. Med en slik kulturell møteplass gjør vi det mer attraktivt for studenter med barn å velge Trondheim som studieby.

Hilde Kriens, leder for studentbarnehagene i Sit.

Frivillighet og påmelding

Festivalen er finansiert av Sit og vi er en ikke-kommersiell festival med gratis inngang. Et solid engasjement blant ansatte og frivillige er derfor helt nødvendig for å arrangere MiniUKA. Dersom du vil bidra, må du gjerne ta kontakt med oss her:

Bruk dette skjemaet om du vil delta som frivillig. (frist 05. september)

På grunn av begrensninger i maksimalt antall mennesker på festivalområdet, ønsker vi oss gjerne et hint om hvor mange som kommer.

Vi er derfor svært takknemlig om du melder deg på her:

Påmeldingsskjema

Vi gleder oss til å ta imot deg! Velkommen!