Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Barn>
  3. Få barnepass i eksamenstiden

Få barnepass i eksamenstiden

Sit studentbarnehager Foto: Sit / Øystein Eugene Hermstad
Sit studentbarnehager er her for deg, når du trenger det. Vi har en rekke spesialtilbud til deg som studentforelder.

Vi i Sit tilbyr eksamensgaranti og flere andre tilbud for å hjelpe deg gjennom de mest intense periodene av studietiden. Les mer om tilbudet her.

Å være student med barn kan naturlig nok oppleves ekstra krevende i eksamensperioden. Derfor tilbyr vi i Sit eksamensgaranti – en ordning hvor vi garanterer barnepass på eksamensdagen – i tillegg til flere andre tilbud for å hjelpe deg gjennom de mest intense periodene av studietiden.

Soppen studentbarnehage på Gjøvik
Å være student med barn kan naturlig nok oppleves ekstra krevende i eksamensperioden. Derfor tilbyr vi i Sit eksamensgaranti – en ordning hvor vi garanterer barnepass på eksamensdagen. Foto: Sit/Kristian Thorsen

Barnepass på eksamensdagen

Eksamensdagene er noen av de viktigste dagene i hele semesteret. Kanskje står du uten barnehageplass, eller mangler du barnepass av andre årsaker? Da kan du benytte deg av Sits eksamensgaranti! Ta kontakt med Moholt barnehage eller Dragvoll barnehage, så finner vi en løsning som passer for deg og ditt barn.

Vi får mange henvendelser fra foreldre som vil forsikre seg om de har en mulighet hos oss dersom det ikke ordner seg på annet vis. Når barna ikke går hos oss i utgangspunktet, opplever vi at de fleste studentene prøver å finne løsninger med noen som allerede kjenner barna, men det er likevel en trygghet å ha oss i bakhånd. Dette gjør at de senker skuldrene, slik at barnepass ikke blir en stressfaktor som ødelegger for eksamen. Vi får utelukkende positive tilbakemeldinger fra de som har benyttet seg av tilbudet.

Hilde Kriens, leder for Studentbarnehagene

Ofte stilte spørsmål om eksamensgaranti

Hvem kan benytte seg av ordningen?

  • Eksamensgaranti er en ordning for alle studenter som betaler semesteravgift til en studentsamskipnad. Alle studentforeldre med barn i barnehagealder kan benytte seg av tilbudet – også de som ikke har barnehageplass i en Sit barnehage.

Når kan jeg benytte meg av eksamensgaranti?

Eksamensgarantien gjelder ikke bare på eksamensdagen. Du kan også benytte deg av ordningen ved obligatorisk øvelse/forelesning eller praksis.

Hva om barnet er sykt?

  • Dersom barnet eller barnepasseren har blitt syke på eksamensdagen, kan vi bistå med barnepass. Vi prøver først og fremst å organisere et tilbud i barnehagene våre, men er barnet så sykt at det beste er å være i hjemmet, kan vi sende ansatte hjem til studenten. Da sender vi alltid to ansatte.
  • Dersom barnet allerede går i en av våre studentbarnehager og vi vet at foreldrene har eksamen, ringer vi ikke for å sende hjem syke barn. Da prøver vi heller å skjerme barnet og la det få ro og hvile i barnehagen.

Hvor gamle må barna være?

  • I utgangspunktet gjelder eksamensgarantien for barn i barnehagealder, men vi har ingen nedre aldersgrense. Vi kan få til det meste gjennom god dialog med foreldrene.

Får barnet mat i barnehagen?

  • Barnet får havregrøt til frokost, varm lunsj og fruktmåltid på ettermiddagen. Vi ber om at alle tar med én matpakke som supplement til det de får i barnehagen. Ved allergier eller spesielle hensyn, kan det være enklest for alle at foreldrene sender med mat.

Hvordan kan Sit bistå hvis barnet fortsatt ammes?

  • Dersom mor fremdeles ammer og har behov for å amme barnet i løpet av eksamensdagen, kan vi komme med barnet til eksamenslokalet.

Masse lykke til på eksamen! Ta kontakt med en av våre barnehager om du ønsker å høre mer om tilbudet eller ønsker å benytte deg av det.