Artister MiniUKA

Her finner du en beskrivelse av artistene vi har sluppet så langt. Vi vil slippe flere etter hvert, så følg med!

Rasmus og Verdens Beste Band

 

Trondheimsbandet er kjent for å kombinere fengende popmusikk og morsomme tekster med dypt alvor, samt å begeistre både barn og voksne på konsertene sine, med humor og musisering i toppklasse!
Rasmus og Verdens Beste Band har fenget små og store siden 2007, turnert land og strand, mottatt tre Spellemannspriser, Kardemommestipend, Teskjekjerringprisen og laget musikken til NRK Supers populære serie om "Kosinus".

Nå er gjengen klare med ny musikk og endelig kommer albumet "Tunga på gjerdet" 2.september, som vi nylig har fått første smakebit fra med singelen "Søt musikk". I høst tar de med seg materialet fra den nye plata, samt det beste fra en etterhvert betydelig låtkatalog - deriblant hitene "Puppan te pappa" og "Daniel datt i do". Rasmus og Verdens Beste Band består av Kriss Stemland, Morten Berger Stai, Stian Lundberg og Rasmus Rhode. Musikerne har bakgrunn fra "jazzlinja" ved NTNU, og spiller i et utall andre band og konstellasjoner.
Vi gleder oss til en minnerik konsert på MiniUKA!

Rasmus og verdens beste band. Foto: Endre Forbord

Rasmus og verdens beste band. Foto: Endre Forbord
 

Sit Happens

Sit barn satser på kultur og har flere dyktige musikere i stallen. Disse går sammen og har et eget internt band. Sit Happens! De overrasket stort under sits 75års jubileum hvor de viste frem at de kan spille mer enn"bare" barnemusikk, og vil under MiniUKA også vise bredden av det de har å by på!

Sit Happens er Sit sitt eget fantastiske husband. Her spiller de på Sits 75-årsjubileum. Foto: Manet, Kristian Thorsen

Sit Happens er Sit sitt eget fantastiske husband. Her spiller de på Sits 75-årsjubileum. Foto: Manet, Kristian Thorsen

 

Even Jenssen

 

Even Jenssen, kjent fra barnemusikkgruppa Mandarinsaft, spiller musikk fra sin Spellemann-nominerte barneplate Over byen og den kommende utgivelsen Flamingo, som gis ut i høst. Konserten inneholder varme låter som En Donald på taket og Farfars flipperspill, som handler om vennskap og relasjoner, og mer humoristiske innslag som Tellesangen og Flamingo, som handler om en pappa som akkurat ikke rekker å blåse opp badedyrene før regnet kommer. Mange av sangene har vært å høre på NRK Super siden plata kom ut, og musikken spilles fortsatt der daglig. Even har jobbet med musikk for barn i tolv år og har nærmere 1200 konserter og tre nominasjoner til Spellemannprisen med seg i bagasjen.

Bandet består av Even Jenssen, Johannes Kuvås og Hallvar Haugdal.

Even Jenssen og hans nye plate. Foto: Ole Ekker og Andread Fyrileiv

Even Jenssen og hans nye plate. Foto: Ole Ekker og Andread Fyrileiv

 

 

Coda

Er 28 spilleglade ungdommer fra ungdomsbedriften CODA UB, som går siste året på musikk dans og drama ved  Heimdal videregående skole. Ungdommene har et stort repertoar med et bredt spekter av sjangre.
Det blir spennende å høre de spille på MiniUKA og vi gleder oss stort. 

Noen av medlemmene i Coda. Foto: privat

 

Spellemannslaget Laust & Fast

 

Spelemannslaget Laust & Fast består av unge musikere på fele, bass, gitar og trommer. Laget ble stiftet i 2018, og har hatt en enorm utvikling siden den gang. Etter landsfestivalen i Førde i august 2023, kan de til og med kalle seg norgesmestre i klassen samspill junior. Hovedtyngden av utøvere er hjemmehørende i Skaun, men de har også medlemmer fra Orkland, Melhus og Trondheim. Musikalsk leder og folkemusiker, Sturla Eide, er primus motor og ildsjel for laget. Han bruker med glede, både tid og krefter på å oppdra de unge utøverne i folkemusikkens ånd. Spelemannslaget Laust & Fast er et aktivt lag. De arrangerer både kurs- og dansefester, og reiser i tillegg rundt for å spille på ulike arrangementer. Ta en sniktitt på Instagram: @spelemannslagetlaustogfast

Spellemannslaget - Foto: Privat
Spellemannslaget Laust & Fast - Foto: Privat


Los sin nombre

"Los sin nombre" er lillebroren til Los Horribles. Antonio Palomino kom til Trondheim i 1974 som musiker, og etablerte seg som kokk, utestedsdriver, resturantør og sjarmør de første årene. Over 30 år senere så er det fortsatt musikken som står han nærmest!
Med forbilder som Camaron, Peret og andre artister i det spanske sigøyner-/flamencomiljøet trakterer han gitar og synger med en sjel, glød og fandenivoldskhet du sjelden får oppleve.

"Los sin nombre-lillebroren til Los Horribles" - foto: privat

"Los sin nombre-lillebroren til Los Horribles" - foto: privat

 


Mikkel Gaup

Vi ønsker Mikkel Gaup tilbake til MiniUKA i 2023! Mikkel Gaup har vært på MiniUKA både i 2017 og i 2019 og tatt oss med på felles joik fra hovedscene, joikeverksted, lassokasting og spennende fortellinger i lavvoen vår. 

Mikkel Gaup er en nord-samisk skuespiller som har en lang merittliste. Vi kjenner han fra den oscarnominerte filmen Veiviseren, filmen Børning, og vi har sett han på TV i Jul i Blåfjell. I tillegg har han jobbet ved flere av de norske teatrene og er en aktiv pådriver for å øke folks kunnskap om samisk kultur. Vi gleder oss til igjen å se hva Mikkel Gaup tar med på MiniUKA i år!

Mikkel Gaup - Foto: Sit

Mikkel Gaup - Foto: Sit

 

Pirum, Candiss, Snausstrinda spelemanslag og Strindens Promenade Orchester

Gjennom vårt samarbeid med UKA og studentmiljøet, har disse gjengene vært faste bidrag under MiniUKA helt siden starten i 2009. Vi er så heldige å få besøk av dem i år også! På hver sine dager kommer de og holder en liten konsert og lager liv og røre på området i etterkant med sin lekende væremåte. Til stor glede for både store og små!

Candiss - Foto: Sit

Candiss - Foto: Sit