Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Teknikk og takt på spinningstimer

Teknikk og takt på spinningstimer

Meld deg på SpinIntro – et gratis minikurs for våre treningsmedlemmer. Lær grunnleggende teknikk, innstilling av sykkel og hvordan du enklere kan holde takten igjennom spinningtimene.

Publisert Oppdatert
Foto: Sit

Spinning er en skånsom og samtidig effektiv treningsform som passer alle! Men det kan være litt utfordrende å finne ut av innstillingene på sykkelen. Kanskje du sitter litt ukomfortabelt, og blir sliten i armene – og det er jo litt rart når det er beina som jobber?

I løpet av en spinningtime er vi innom et hav av ulike tempo og rytmer. En av tingene som skiller spinning fra vanlig sykling, er at vi tråkker i takt til musikken og låtene er gjerne koreografert med stående og sittende, samt raskere spurtpartier. Iblant føles det umulig å holde raskt takt stående, mens andre ganger stivner beina lenge før du får høy puls. Instruktøren sier «dra halen mellom beina», men du har jo ingen hale. Hvordan skal du stable kroppen på sykkelen for å få mest effektive tråkk i stående posisjon?

Bli med på SpinIntro, der du finner ut av nettopp disse tingene!

Meld deg på

SpinIntro er et tilbud for våre treningsmedlemmer og vil legges ut i gruppetimeplanen. For å melde seg på er det vanlige bookingregler som gjelder. Dette er en time som bare vil gå i en tidsbegrenset periode, så ikke nøl med å melde deg på om du er interessert i å lære mer.

Hva er dette?

Timen kan sammenlignes med et minikurs eller en aktiv workshop, der vi går gjennom hvordan du stiller inn sykkelen til din kropp, og hvordan du tråkker mest mulig effektivt sittende og stående. Du vil også få tips til hvordan du enklere kan holde takta, spesielt ved raskere tråkk, som ofte oppleves utfordrende for mange. Dette er ikke en komplett eller hard treningsøkt, men du vil være i aktivitet og pulsen vil tidvis øke.

Timen har færre plasser enn vanlige spinningtimer, slik at du får mulighet til å stille spørsmål og kan få direkte hjelp ved ønske om det.

Hvorfor skal du delta?

Du kommer til å oppleve økt kompetanse og mestring når du deltar på spinnigtimer i etterkant. Du vil også etter hvert oppleve at du er sterkere og har mer kraft i tråkket ditt, og at pulsen øker før du stivner i beina - noe som gir deg økt treningseffekt. Altså du vil få bedre utbytte av hver enkelt time du deltar på senere.

Hvem passer det for?

Timen passer deg som er helt ny på spinning, men også for deg som har mer erfaring. Om du allerede går på timer, og lurer på om du sitter eller står riktig, så er du hjertelig velkommen.

lasting