Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Hva er mango chassé? Hvor er supermann?

Hva er mango chassé? Hvor er supermann?

Meld deg på StepIntro – et gratis minikurs for våre treningsmedlemmer. Lær grunnleggende teknikk og utførelse av trinn som brukes på enkle step-timer.

Publisert Oppdatert
Foto: Sit ved Øystein Hermstad

Vi har alle vært der; du skal prøve deg på en gruppetime, møter opp ved godt mot, hilser på instruktøren – og så skjer det: instruktøren snakker et helt eget språk som du aldri har hørt før. Verst av alt er at de andre i salen ser ut til å forstå dette, og er synkronisert gjennom hele timen. De vet når de skal over stepkassen, de vet når de skal være på høyre og venstre bein, og de jazzer på gjennom timen.

Du er forvirret, og definitivt ikke alltid i synk med resten av salen. Det skal gjøres V-steg, L-steg, knær her og der, instruktøren peker og teller, og plutselig dras det inn en mango med chassé, etterfulgt av supermann. Skal det spises en asiatisk matrett? Og hvem er denne supermannen, hvor er han?

Bli med på StepIntro, der du lærer nettopp dette!

Meld deg på

StepIntro er et tilbud for våre treningsmedlemmer og vil legges ut i gruppetimeplanen. For å melde seg på er det vanlige bookingregler som gjelder. Dette er en time som bare vil gå i en tidsbegrenset periode, så ikke nøl med å melde deg på om du er interessert i å lære mer.

Hva er dette?

Timen kan sammenlignes med et minikurs eller en aktiv workshop, der vi går gjennom de grunnleggende trinnene som brukes på enkle steptimer (trinnene møter du også i aerobictimer på gulv). Dette er ikke en komplett eller hard treningsøkt, men du vil være i aktivitet og pulsen vil tidvis øke.

Foto: Sit ved Øystein Hermstad

Vi går gjennom hvordan du utfører trinnet eller kombinasjonen, hva som er viktig å tenke på, og hvordan du kan tilpasse til din kropp og anatomi. Vi går også gjennom grunnleggende teknikk for aerobic og step med tanke på bruk av armer og ben, og hvordan du koordinerer dette sammen.

Timene har færre plasser enn vanlige gruppetimer, slik at du får mulighet til å stille spørsmål og kan få direkte hjelp ved ønske om det.

Hvorfor skal du delta?

Du kommer til å oppleve økt mestring når du deltar på aerobic- og steptimer i etterkant. Plutselig forstår du at det er mambo chassé og ikke mango. Det blir lettere for deg å henge med på endringer av trinn. Kanskje du til og med etter hvert hører når det kommer til å skje en trinn-endring. Du kommer også til å oppleve at du kan utføre bevegelsene større, og mer effektivt, samt du blir i stand til å velge om du vil gjøre variasjonene tyngre/lettere. Totalt sett vil du oppleve økt treningseffekt og bedre utbytte av hver enkelt time du deltar på senere.

Hvem passer det for?

Timen passer deg som er helt ny i gruppetimeverdenen, men også for deg som er mer erfaren. Om du allerede går på timer, men lurer på du gjør trinnene teknisk riktig, eller ønsker å lære mer om hvordan trinn og musikk henger sammen, så er du også hjertelig velkommen!

lasting