Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. 7 gode renholdstips til studenter som skal reise bort

7 gode renholdstips til studenter som skal reise bort

Det er mye du skal huske på når du planlegger å reise bort over litt tid, og noe mange ofte glemmer er at de skal komme hjem igjen! Noe som kan by på en og annen overraskelse. Derfor har renholderne i Sit laget en liten liste over ting det kan være lurt å tenke på hvis du skal reise bort.

Publisert Oppdatert
Glemte du noe i kjøleskapet - Midjourney
Glemmer du å tømme kjøleskapet før du skal reise bort i en lang periode kan du få en overraskelse når du kommer tilbake. Bildet er generert av Midjourney

1. Fjern søppel og sjekk rundt søppelkurven og i søppelskapet om det ligger rester igjen. Tørk vekk flekker rundt søppelbøtta – disse begynner å stinke etter noen ukers modning. Det kan også være lurt å trekke frem og ta en titt bak kjøleskapet.

2. Tøm kjøleskapet for ferskvarer, åpne påleggsbokser o.l. Alt som ikke er hermetisk lukket eller har holdbarhet til neste jul kan med fordel fjernes. Tørk vekk flekker inni kjøleskapet også. Ta en titt i fryseren med det samme du er i gang.

3. Ikke trekk ut strømmen til kjøleskapet, med mindre du tømmer det helt og vasker skikkelig. Hvis ikke risikerer du å komme hjem til… noe ekkelt.

4. Skittentøyet må være tørt. Det er det mange som ikke tenker over og slenger fuktige kopphåndduker og dusjhåndklær i skittentøyskurva før de reiser hjem. Det kan føre til mugg på klærne og svært ubehagelig lukt. I verste fall kan tøyet bli ødelagt. Så rekker du ikke å vaske klær før du drar, pass på at det er tørt.

5. Skyll matrester av oppvasken. Akkurat som med skittentøyet, er det ikke alle som får tatt siste runde med oppvasken før det bærer av sted. Da er det viktig å skylle vekk matrestene, for det er de som begynner å lukte.

6. Tøm sluket på badet. Hår, sjamporester, hudrester og andre ting vi nekter å tro kommer fra egen kropp kan lage en skikkelig stinkecoctail om det får stå og tørke ut noen dager. Å tømme sluk er ikke moro, men gjør det før du reiser hjem. Du vil ikke angre. Vi har til og med en instruksjonsvideo

7. Ha klor i sluket, etter at det er tømt, og i alle vaskene. Bare hell på godt med klor, la det virke i minst 15 minutter og skyll godt etterpå.

For et godt inneklima bør ventilene alltid være åpne, både når du er bortreist og ellers. Pass på at alle vinduene er lukket skikkelig, og sett termostaten på 12 grader. Aldri skru av all varme på vinteren!

Tips til rengjøringsmidler og slikt

lasting