5 tips til en motiverende eksamensperiode!

5 tips til en motiverende eksamensperiode!

Her får du 5 gode råd for en motiverende eksamensperiode!

Plutselig var våren her (selv om været virker å være litt usikker på sesongskiftet) og med det var eksamensperioden her óg! Noen ganger kan det kjennes ut som om motivasjonen ligger litt vel godt gjemt, og der vil vi gjerne få lov til å hjelpe deg på veien. Her har du Sit Råd sine 5 beste tips for å finne igjen motivasjonen din:

1. Få oversikt

Skriv ned de målene som er viktig for deg – vær ambisiøs, men også realistisk når du gjør dette. Husk å konkretisere målene dine; hva vil du oppnå, hvordan skal du gjøre det og når skal du være i mål?

2. Vær nysgjerrig!

Snakk med foreleserne- og medstudentene dine. Diskuter og drøft – ikke bare pugg. Sjekk ut YouTube og start en Google-spiral på jakt etter ny kunnskap innenfor faget du holder på med.

3. «Hvordan vil det du gjør nå være nyttig og utviklende for deg?»

Gi deg selv svar på dette spørsmålet. Så snart du har satt ord på- og funnet ut av hvorfor dette er viktig for deg, blir det fort enklere å stå på for å nå målet ditt.

4. Gjør det hyggelig

Skap en arbeidssituasjon hvor du trives. Drikk en kopp med kaffe, hold blodsukekret ditt oppe, sett på ei motiverende spilleliste og fjern distraksjoner.

5. Avslutt på topp!

Avslutt dagen med det du synes er kjekkest å jobbe med. Da blir du mer motivert for å fortsette dagen etter.

 

Lykke til med eksamen – dette klarer du!